Nové webové stránky

Zdravím všechny věrné hráče hry Neverwinter Nights. Staré stránky neverwinter.cz jsem byl nucen převést ze starého redakčního systému PhpNuke do nového CMS WordPress. Hlavním důvodem bylo především ukončení podpory staré verze PHP na Websupportu (webhosting kde hostuje doména neverwinter.cz). Převedl jsem celkem 139 článků ze starých stránek do nové redakčního systému. Snažil jsem se vybrat články, které mi připadaly stále aktuální. Případně jsem aktualizoval, zkontroloval a opravil všechny informace a linky v nich obsažené.  V horní menu Novinky nebo v patičce dole najdete jednotlivé rubriky článků. Pokud si chcete zahrát NWN na některém perzistentním serveru klikněte na menu NWN světy. Odkazy na zajímavé stránky vztahující se ke hře Neverwinter Nights a hrám na hrdiny najdete dole v patičce. Pokud hledáte nějaký konkrétní článek, použijte dialog hledat vpravo pod horním sliderem.

Tak a teď k novinkám ze světa Neverwinter Nights. I když to bude pro některé z vás překvapivé tato oldies hra má stále slušný počet aktivních hráčů a to nejen ve světě, ale i u nás v Čechách a vedle na Slovensku. Z českých a slovenský světů má asi nejvíc aktivních hráčů RP svět Equilibrie a vypadá to, že i na Demoně, Kandelabrie 2, Thalie někdo hraje podle aktivity na jejich diskuzních fórech. Nesmím ani zapomenout na akční Arkhalii, jenž je také otevřena zahraničním hráčům, tam probíhá nějaká aktivita především na jejich facebookovém profilu. Zatím jsem neměl čas se k těmto serverům připojit a ověřit jak se na těchto serverech hraje, ale plánuji si koupit Neverwinter Nights: Enhanced Edition a udělat nějaký průzkum. Možná z toho pak i bude článek anebo video.

V menu NWN světy také najdete odkaz na stránky NWNList Scry, kde je seznam nejpopulárnějších NWN1 a NWN2 serverů. Ve večerních hodinách hraje na NWN1 serverech kolem 300 lidí a 150 lidí hraje NWN2. V menu také najdete odkaz na stránky NWMaster, což je seznam NWN:EE serverů, který provozuje Beamdog.

Třeba někomu tato informace utekla. Firma Beamdog minulý rok na jaře vydal rozšířenou a upravenou verzi stařičkého Neverwinter Nights: Enhanced Edition, která obsahuje všechny oficiální datadisky. Na Steamu je dokonce akce a hru si můžete koupit jen za 7,99 euráčů. Nabídka konči 10. června.

Musím tu také zmínit Community Patch 1.72 pro NWN:EE, který z velké části dal dohromady Shadooow a jenž je stále velmi aktivní v NWN komunitě, podle jeho aktivity na fórum forums.beamdog.com. Ke stažení je na stránkách The Neverwinter Vault.

Pro tvůrce světů bude jistě pozitivní informace, že byl obnoven The Neverwinter Vault. Na těchto stránkách najdete velké množství obsahu pro vaše NWN1 a NWN2 moduly.

Takže to bude asi vše, možná se někde na nějakém NWN serveru potkáme. 🙂